Ik wil je graag voorstellen aan Otto

Ik wil je graag voorstellen aan Otto

Al enkele jaren werk ik samen met Otto. Otto helpt mij namelijk tijdens de gesprekken met jonge kinderen. Persoonlijk vind ik het niet fijn wanneer het kind recht tegenover mij zit en me braaf knikkend zit aan te kijken. Op die momenten krijg ik namelijk vaak sociaal wenselijke antwoorden. Gelukkig prik ik daar wel doorheen, maar het praten gaat zoveel natuurlijker wanneer een kind iets aan het doen is. Tekenen of bouwen met de lego bijvoorbeeld. Of lekker laten bewegen Daarom doen we de laatste tijd steeds meer beweegoefeningen tijdens mijn begeleidingsmomenten. En wanneer ik dan toch even de dingen wat duidelijker neer wil zetten door kort over dingen te praten pak ik Otto erbij. Het komt trouwens ook regelmatig voor dat het kind Otto erbij pakt of tegen me zegt: ‘Laat Otto dat maar vragen!’ Nou, dan is het helemaal duidelijk.

Wie of wat is Otto?
Otto is een handpop. Hij is speciaal ontwikkeld om te gebruiken bij hooggevoelige kinderen. Hoezo een handpop speciaal voor hooggevoelige kinderen? hoor ik nu enkele van jullie al denken. Er zijn toch zoveel handpoppen? En in het onderwijs of het werken met kinderen wordt hier al regelmatig gebruik van gemaakt.
Klopt helemaal. En toch past Otto als handpop juist bij hooggevoelige kinderen. Otto is aaibaar. Hij is gemaakt van zacht materiaal. Als je hem aanraakt krijg je meteen de neiging om hem te knuffelen. En hij heeft aantrekkelijke kleuren die vrolijkheid uitstralen. Otto is het figuurtje geworden waar hooggevoelige kinderen zich mee kunnen vergelijken. Otto is namelijk een octopus. En een octopus heeft 6 tentakels. Hij neemt veel waar via zijn tentakels. Dat is wat hooggevoelige kinderen ook doen. Veel waarnemen. En door en met Otto kun je dit heel goed met ze bespreken.

Waarom een handpop?
Een handpop kan een grote meerwaarde zijn in de gesprekken met kinderen. Kinderen vinden de beleving en inleving heel belangrijk. Vanuit hun fantasie kunnen ze zich makkelijk verplaatsen in Otto. Ze vertellen gemakkelijker dingen aan de handpop dan aan een volwassene.
Regelmatig laat ik Otto vertellen over een ‘probleem’ waarmee hij zit. Bijvoorbeeld dat er op het speelplein een jongen flauw tegen hem doet. En ik laat Otto aan het kind vragen wat hij het beste kan doen. Zo mooi om dan te ervaren dat het kind hele goede oplossingen aan kan dragen. Aan mij de taak om die goede oplossingen door het kind zelf uit te laten proberen. Want het probleempje van Otto is natuurlijk een probleem waar het kind zelf tegenaan loopt.

Nog een voorbeeld uit de praktijk.
Zoals je op de begeleidende foto kunt zien is Otto ook inzetbaar op school. Het meisje op de foto had even een rustmoment nodig. Teveel prikkels binnen gekregen. Gelukkig gaat men daar op school goed mee om en kreeg dit meisje de mogelijkheid om weer even tot zichzelf te komen. Voor mij is het dan leuk om te zien dat Otto haar op dat moment kan helpen. De IBer van deze school heeft Otto op haar kantoor staan en het meisje gevraagd of ze Otto wilde hebben. Zo mooi om te zien dat Otto het meisje helpt om weer rustig te worden. En zelfs kan helpen bij het maken van haar werk.

Voor wie?
Otto kan bijvoorbeeld gebruikt worden door kindercoaches, leerkrachten, gastouders en in de kinderopvang. Maar ook door ouders in de thuissituatie. Soms bestellen ouders, na het afronden van mijn begeleidingsmomenten, Otto om hem zo ook thuis te gebruiken.
Je kunt Otto als handpop kopen. Je kunt Otto ook met een handleiding voor thuis kopen of met een handleiding voor professionals.
Mocht je als professional de themamodule Hooggevoelige kinderen volgen bij Hooggevoelig Heel Gewoon, dan zijn Otto en de handleiding voor professionals inbegrepen. Krijg je hem meteen mee!

Waar te verkrijgen?
Otto is alleen verkrijgbaar bij mij. Kijk maar eens in mijn webshop. Daar is een uitgebreide beschrijving te vinden met voorbeelden hoe Otto te gebruiken. Otto kost € 19,95 inclusief BTW. Er komen nog wel verzendkosten bij tenzij je er ook een handleiding bij besteld. Dan neem ik de verzendkosten voor mijn rekening.

Ik hoop dat Otto bij vele van jullie een plekje mag krijgen. Vooral omdat ik er van overtuigd ben dat hij jullie en de kinderen kan helpen.