Lea-kaartjes Lea-overig-klein-27 Lea-overig-klein-33 Lea-overig-klein-10 Lea Hendriks hero image

SOS kinderen en emoties

Jaren geleden ben ik in contact gekomen met Susan van Asten. Zij heeft haar eigen trainingen voor professionals en workshops voor ouders ontwikkeld onder de naam SOS kinderen en emoties.
Haar gedachtegoed en manier van omgaan met kinderen en hun emoties sluit naadloos aan bij de manier waarop ik (hooggevoelige) kinderen begeleid en hoe ik met ze om ga. Het kind zien! Het mag zijn zoals het is. Het is belangrijk om al je gevoelens te uiten, binnen bepaalde grenzen. En wij als volwassenen zijn daarbij hun voorbeeld en mogen kinderen de ruimte geven om dit allemaal te oefenen en te leren. Uitgaande van duidelijke grenzen en acceptabel gedrag. Dit alles in BALANS.
Neem gerust een kijkje op haar website SOS kinderen en emoties.

Workshops voor ouders
Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn diverse workshops voor ouders ontwikkeld en deze vind ik erg leuk om te geven:

Per workshop kun je meer informatie lezen door op de link te klikken.

Mocht de leeftijdsgroep waarin jij interesse hebt op dat moment niet aangeboden worden, neem contact met mij op, dan kijken we samen naar een geschikt moment.

Trainingen voor professionals
Als lid van het team van trainers voor SOS kinderen en emoties mag ik ook de 2 daagse training voor professionals incompany verzorgen.

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Je zou graag leren hoe je daar stabiel en positief mee om kan gaan. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het weet dat jij hem of haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

Deze training biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt (of opfrist) in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties.

Ook als je te maken hebt met de begeleiding van ouders bij de opvoeding van hun kind is deze training uitermate geschikt. Je kunt de ouders hierna psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren. Ouders ervaren direct resultaat.

Deze training is als incompany training te boeken op locatie en zeer geschikt voor o.a. kinderdagverblijven, basisscholen, gastouderbureaus, zorgboerderijen en welzijnsorganisaties.
Wil jij met jouw team deze training volgen, of eerst meer informatie hierover? Laat het me weten. Ik kom je er graag meer over vertellen.

Train de Trainer
Wist je dat we een nieuw train de trainer programma ontwikkeld hebben? Namelijk SOS hooggevoelige kinderen en emoties. Deze train de trainer biedt jou een volledig uitgewerkt programma om workshops te verzorgen over het onderwerp emoties voor ouders van hooggevoelige kinderen.

En daar is behoefte aan!
Deze ouders lopen vaak met hun handen in het haar als het gaat om de emoties van hun kind (en henzelf) en zijn ouders die vaak op zoek gaan naar hulp.
Deze train de trainer is ontwikkeld door teamleden Fanny Möhlmann, Lea Hendriks en Babette van der Beek. Alle drie opgeleid tot hooggevoeligheidsdeskundige, waarbij Fanny ook nog opgeleid is tot Hooggevoelig-Strongwilled specialist.

Lijkt het jou ook super tof om ouderworkshops en themabijeenkomsten te verzorgen over het thema emoties van kinderen? Zie jij ook hoe broodnodig dit is? En wil jij daarmee graag van betekenis zijn voor ouders omdat jij voelt en ziet hoe belangrijk en waardevol dit is?
Werk je graag met ouders, of ben je zoekende hoe je meer met deze doelgroep in aanraking kunt komen, dan is de train de trainer een goede volgende stap.

Je kunt een train de trainer volgen nadat je de training van SOS kinderen en emoties hebt gevolgd. Deze kun je zowel volledig online doen als middels 2 live dagen. De train de trainer zelf is altijd live, maar wordt in sommige gevallen ook live online verzorgd.

DATA TRAININGEN SOS KINDEREN EN EMOTIES TER VOORBEREIDING:

* Met de online training kun je direct na aanmelding beginnen. Komt dit niet uit? Dan mag je ook een later tijdstip opgeven.
* Live trainingen van SOS kinderen en emoties klik hier

Je meldt je voor een van deze trainingen aan middels de train de trainer van jouw keuze hieronder.

TRAIN DE TRAINER SOS HOOGGEVOELIGE KINDEREN EN EMOTIES

  • Maandag 10 juni 2024 live van 10.00 – 17.00 uur door Fanny Möhlmann te Zwolle
  • Woensdag 6 november 2024 live van 10.00 – 17.00 uur door Babette van der Beek te Ochten

Voor meer info klik hier