Over Lea Hendriks

Ik stel me graag aan u voor zodat u weet wat mijn achtergrond is.

Mijn naam is Lea Hendriks, geboren in 1969 en ik woon in Ysselsteyn (Noord-Limburg). Sinds ik in 1992 mijn opleiding aan de PABO heb afgerond, werkte ik met hart en ziel in het onderwijs. Ik startte als jonge leerkracht, ben daarna uitgegroeid naar Intern Begeleider en nu ben ik als Ambulant Begeleider nog steeds beschikbaar voor het onderwijs. Ik heb een ruime ervaring in het werken met kinderen en het begeleiden van leerkrachten, ouders en externe instanties.
Ik werk onafhankelijk als ZZP’er en kan daardoor optimaal tegemoet komen aan mijn wens om anderen te helpen de kracht van hun hooggevoelig zijn te ontdekken. Net zoals ik dat bij mijzelf heb kunnen doen. En als ZZP’er kan ik makkelijker mijn eigen planning maken en tegemoet komen aan mijn behoeften.

Ik vind het belangrijk om samen te kijken naar wat het hooggevoelig zijn met je doet en hoe je beter in je kracht kunt komen te staan. Hiervoor gebruik ik beweegoefeningen en methodieken die hun waarde al bewezen hebben in de praktijk. Naast mijn eigen ontwikkelde training en workshops geef ik ook de themamodules ‘Hooggevoelige kinderen’ en ‘Praktisch aan de slag met Hooggevoelige kinderen’ bij opleidingsinstituut ‘Hooggevoelig heel gewoon’.

Tijdens mijn loopbaan heb ik mij op diverse gebieden geschoold.

  • Onder andere op het gebied van coaching en basiscommunicatie.
  • In december 2016 heb ik de opleiding neuro linguïstisch programmeren (NLP) practitioner met succes afgerond. Deze was gericht op de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen.
  • Ik ben bij opleidingsinstituut ‘Hooggevoelig heel gewoon’ in 2016 opgeleid tot hooggevoeligheidsdeskundige.
  • Daarnaast heb ik bij Esther Bergsma in 2018 de opleiding ‘Begrijp & begeleid kinderen met hoogsensitiviteit’ gevolgd.
  • En in november 2019 heb ik de opleiding ‘Gevoelig (mee)bewegen, coachen van hoogsensitieve kinderen’ van Josja Koelink en Suzanne Strijbosch-van Snippenberg afgerond.
  • In september 2020 ben ik opgeleid tot trainer bij SOS kinderen en emoties.

‘SOS kinderen en emoties’

In december 2018 heb ik train-de-trainer ‘SOS kinderen en emoties’ van Susan van Asten met succes afgerond. Daardoor ben ik gecertificeerd om workshops te geven namens ‘SOS kinderen en emoties’.
– Baby’s en Emoties
– Peuters en Emoties
– Kinderen en Emoties
– Hooggevoelige Kinderen en Emoties
– Pubers en Emoties
Vanaf september 2020 hoor ik bij het team van ‘SOS kinderen en emoties’. En geef ik incompany trainingen bij diverse kinder- en gastouderopvang organisaties en onderwijsinstellingen, zowel primair als voorgezet.
Opvoeden = ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag.
Emoties horen bij ons als mens. Ze zorgen ervoor dat we onze grenzen kunnen ervaren en aangeven. Ze zorgen ervoor dat we gebeurtenissen kunnen verwerken. En ze zetten ons letterlijk in beweging! Daarom is het belangrijk dat we kinderen leren om emoties voor hen te laten werken in plaats van tegen hen. Zo groeien ze op tot evenwichtige volwassenen.

Meer informatie?

Bekijk mijn CV en profiel op LinkedIn. Of neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek of intake.