Het is niet altijd wat het lijkt

Het is niet altijd wat het lijkt

Uit TIB Tool ‘Hooggevoelig, geen probleem!

“Ongeveer 20% van de mensen is hooggevoelig. Je wordt hooggevoelig geboren (of niet), het lijkt erfelijk te zijn en daarom wordt er nu onderzoek gedaan naar genen.
Bedenk eens hoeveel leerlingen en collega’s er bij jou op school hooggevoelig zijn.
Komen er al namen bij je op?
Des te belangrijker is het voor jou als intern begeleider om te weten hoe je omgaat met hulpvragen die met hooggevoeligheid te maken (lijken te) hebben.”

Wat heeft hij mij op dat moment veel geleerd!

Als je ziet dat het niet altijd is wat het lijkt…….

“Ik weet nog dat ik middels video-opnamen een leerling op de speelplaats aan het observeren was. Zo van een afstand kreeg ik een beetje medelijden met het jongetje.

Hij zat helemaal alleen op een bankje onder de boom. De andere kinderen waren gezellig samen aan het spelen. Zijn bakje met fruit had hij op zijn schoot en af en toe stopte hij een stukje fruit in zijn mond. Bijna was ik naar hem toegelopen om te vragen of ik hem kon helpen om met de anderen samen te gaan spelen. Tot ik ging inzoomen…….

Door mijn camera kwam het gezicht van het jongetje steeds dichterbij. En wat ik toen zag, raakt me nu nog. Het jongetje zijn gezicht was helemaal ontspannen, tevreden, blij. Tijdens het fruit eten keek hij naar de spelende kinderen en hij genoot van wat hij zag. Hij lachte en zijn ogen schitterden.

Deze jongen had het zelf even nodig om rustig op het bankje te zitten en niet met de druk spelende kinderen mee te doen. Wat heeft hij mij op dat moment veel geleerd.”